Amasi-platbrood

Resep:  ‘Dairy Gives You Go

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 koppies koekmeel
  • ¾ koppie Amasi
  • ¼ koppie kookolie (sonneblom of canola olie)
  • ½ teelepel bakpoeier
  • Knypie sout

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Meng die koekmeel, sout en bakpoeier saam in ‘n groot mengbak.
  2. Voeg die Amasi en olie by. Gebruik jou hande of ‘n elektriese menger om al die bestanddele deeglik te meng.
  3. Sodra die deeg ‘n sagte mengsel vorm, knie dit vir ‘n paar minute tot die deeg ‘n gladde en egalige tekstuur het. Vorm ‘n ronde deegbal en bedek dit met ‘n nat kombuislappie of kleefplastiek. Laat die deeg vir ongeveer 15 minute rus.
  4. Haal die deeg uit en plaas dit op ‘n meelbestrooide oppervlak. Druk dit effens plat en verdeel die deeg in 8 eweredige dele. Vorm gholfbal grootte deegballe en plaas dit eenkant tot benodig.
  5. Gebruik ‘n plat, onbedekte pan en verhit dit oor medium hitte. Rol elke deegbal uit met ‘n koekroller om klein ronde platbrode te vorm. Smeer die pan liggies met olie en plaas elke platbrood een vir een in die warm pan.
  6. Bak die platbrood 40 sekondes en keer dit dan om. Bak aan die ander kant vir een minuut en keer dit dan weer om. Daar behoort lugborrels in die deeg te vorm.
  7. Sodra die brood goudbruin van kleur is, is dit gereed om uit die pan te verwyder.
  8. Die platbrode kan met ‘n verskeidenheid van smere of bestanddele bedien word. Gebruik byvoorbeeld roomkaas, pangebraaide kersietamaties, vars basiliekuid, sout en gemaalde peper, en geniet!

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

6 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.