Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }2 appels (3 as jy dit in ’n groot pan maak)
100 g botter
100 g suiker
400 g (1 rol) klaarbereide blaardeeg, ontvries
Voorverhit die oond tot 200 °C.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }1 Skil die appels van bo na onder sodat hulle hul vorm behou, sny middeldeur en verwyder die klokhuise.
2 Smelt die botter en suiker oor lae hitte tot dit liggies begin verkleur. (Gebruik ’n 25 cm-pan vir ’n groot tert, of ’n kleiner pannetjie vir individuele tertjies.)
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }3 Sit die appels met die gesnyde kante na onder in die suikermengsel. Laat die suiker verder karamelliseer tot goudkleurig. Wees versigtig dat dit nie brand nie.
4 Rol die deeg effens dunner uit op ’n meelbestrooide werkvlak. Sny in 4 vierkante en hou in die yskas tot benodig.
5 Haal die pan van die hitte af en sit 1 van die deegvierkante op die appel. Druk die rande wat oorsteek tussen die appel en die pannetjie in sodat dit ’n rand vorm.
6 Bak die tertjies vir 5 min. Verhoog die temperatuur tot 200 °C en bak die tert vir nog 10 min. (20 min. as jy die groot tert maak). Verlaag die temperatuur tot 180 °C en bak tot goudbruin en gepof.
7 Haal uit die oond en keer om op ’n mooi dienbord. Herhaal met die res.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.