Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Sous
• 125 ml (½ k) soet brandrissiesous
• 60 ml (¼ k) vissous
• uitgedrukte sap van 1 lemmetjie
• 1 sitroengrasstingel, gerasper
Roerbraai
• 30 ml (2 e) olyfolie
• 15 ml (1 e) gekapte knoffel
• 15 ml (1 e) gekapte gemmer
• 5 ml (1 t) gekapte brandrissie
• 500 g garnale, skoongemaak en doppe afgetrek
• knypie sout
• 250 g fyn Franse groenboontjies
• 10 groen aspersies, in die lengte middeldeur gesny
• ½ groen kool, fyn gesny
• 1 mango, geskil en in wiggies gesny
• 30 ml (2 e) swart sesamsaad
• 60 ml (¼ k) vars gerasperde klapper
• 250 g swart rys, gekook (of gewone rys as jy dit verkies)
• hand vol vars koljanderblare
1 Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
2 Verhit die olie oor hoë hitte in ’n groot wok. Voeg die knoffel, gemmer en brandrissie by en roerbraai vir 1 min.
3 Voeg die garnale, boontjies en aspersies by en roerbraai vir 5 min. tot die garnale gaar is, (hulle sal donkerpienk wees). Geur met sout. Skuif die garnale en groente teen die kante van die wok op.
4 Roerbraai die kool vir 1 min. in die middel van die wok. Voeg die sous en mango by en roer- braai vir nog 2 min. Roer tot die sous alles bedek en die kos deurwarm is.
5 Strooi swart sesamsaad en klapper oor. Sit met vars koljanderblare en swart rys voor.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.