kategorieë: KosJy kan

Gekleurde Paaseiers

Kleur die eiers met natuurlike kleursels.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

1 Maak ’n gaatjie aan die bo- en onderkant van die eiers en blaas die inhoud uit.
2 Gebruik vir roereiers of omelette. Spoel die doppe deeglik met water uit en laat goed droog word.
3 Maak jou kleure so:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Sienna
Kook 500 ml water, die skil van 2 bruin uie en 45 ml witwyn-asyn vir 30 min. Kook die eierdoppe vir 30 min. in die kleurstof.

Ligblou
Kook 500 ml water, 500 ml gekapte rooi/pers kool en 45 ml witwyn-asyn vir 30 min. Kook die eierdoppe vir 30 min. in die kleurstof.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Ligpers
Kook 500 ml water, 500 ml gekapte beet en 45 ml witwyn-asyn vir 30 min. Week die doppe vir 30 min. in die kleurstof.

Ligbruin
Kook 500 ml water, 60 ml koffie en 45 ml witwyn-asyn. Week die doppe vir 30 min in die kleurstof.

Versier die eiers met blaarpatrone

1 Gebruik fyn blaartjies uit die tuin.
2 Sny ’n sykous in stroke van 15 cm.
3 Laat lê ’n blaartjie op elke eierdop en trek die kous versigtig oor die dop sonder om die blaar te beweeg.
4 Trek die kous styf en knoop aan die agterkant.
5 Kleur soos onder verduidelik.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

2 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.