kategorieë: KosSomerkos

Geurige kreef-soetmielie-en-aartappel-pot

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • sap van 2 groot suurlemoene (moenie die skille weggooi nie)
  • 3 lourierblare
  • 1 heel knoffel, horisontaal middeldeur gesny
  • 3 middelslaguie, geskil en in kwarte gesny
  • 1 rooi brandrissie
  • ’n hand vol vars tiemie
  • 1 aftrekselblokkie
  • 60 ml (¼ k) witwyn
  • 500 g baba-aartappels, ongeskil
  • 6 soetmielies, middeldeur gesny
  • 6 kreefsterte of 500 g garnale, skoongemaak
  • 60 ml (4 e) botter
  • ’n hand vol pietersielie, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Gooi 4 liter water in ’n groot kastrol. Voeg die sap en skille van die suurlemoene, lourierblare, knoffel, uie, brandrissie, tiemie aftrekselblokkie en wyn by. Geur met sout en peper. Laat die mengsel kook, verlaag die hitte en laat vir nog 10 min prut.
  2. Sit die aartappels by en laat vir nog 12 min. prut. Sit die mielies by en laat prut vir 5 min. Sit laastens die kreef by en kook vir ±8 min. tot die krewe helder rooi is.
  3. Smelt intussen die botter in ’n groot, verhitte braaipan of bakplaat en voeg die pietersielie by. Rooster ’n paar lemmetjies wat middeldeur gesny is op die kante.
  4. Skep die aartappels, mielies en kreefsterte uit die water in die pan en soteer vir ’n paar min. tot goudbruin. Keer uit op ’n vel bak- of bruinpapier. Sit voor met die geroosterde lemmetjies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

10 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.