Genoeg vir 4
Groenslaai met varkfilet
Serves: 4
Nutrition facts:
200 calories
20 grams fat
Ingredients
- 1 (750 g) varkfilet
- 30 ml (2 e) kerriepoeier
- 30 ml (2 e) olie
- 1 appel, in dun skyfies gesny
- 2 stingels seldery, oorlangs in skyfies gesny
- 2 komkommers, in dun sirkels gesny
- 6 sprietuie, oorlangs gesny
- ’n hand vol pietersielie
- 1 avokado, in dun skyfies gesny
- 50 g kasjoeneute, gerooster
- Voorverhit die oond tot 200 °C.
- Jogurtslaaisous
- 60 ml (¼ k) basiese slaaisous
- 200 ml ongegeurde jogurt
- sout en gemaalde swartpeper
- 1 knoffelhuisie, fyn gekap
- Meng alles en sit voor met die slaai.
Instructions
- Smeer die varkfilet met kerriepoeier en geur met sout en peper. Verhit die olie in ’n pan en braai die filet vir 5-7 min. aan alle kante tot goudbruin.
- Rooster die vleis vir 10 min. tot gaar, maar nog sappig. Laat vir 5 min. rus.
- Meng die appel, seldery, komkommer, sprietuie, pietersielie, avokado en kasjoeneute. Sny die filet in dun skywe en meng met die res van die slaai.
Rooi Rose
Lees Meer
Twee blitsidees met koejawels
30/04/2025
Oosterse waatlemoenslaai
07/03/2025
Driekleur-pastaslaai
25/02/2025