kategorieë: Nuut & NouKos

Hoe om brandrissie-olie te maak

Brandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van branderige kos nie, maar vir dié mense wat doen, sal hierdie resep ’n wonderlike toevoeging tot jou gunstelingsop, -roerbraai, -noedels, en meer maak!

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

TikTok-verbruiker @christieathome deel haar resep vir Chinese brandrissie-olie:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

@christieathome Easy Homemade Chinese Chili Oil. Visit profile for recipe links 📝 #dinnerrecipe #recipes #easyrecipes #goodfood #foodie #chilioilrecipe #chilioil ♬ Night Drive – Elijah Lee

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 375 ml (1½ k) Sichuan-brandrissievlokkies
  • 3 knoffelhuisies, fyngemaak
  • 625 ml (2½ k) avokado-olie of ’n neutrale olie
  • 2 ml (¼ t) Sichuan-peper (poeier)
  • 15 ml (1 e) sout
  • 4 gemmerskyfies
  • 1 klein bruin-ui, in kwarte gesny
  • 4 steranys
  • 2 lourierblare
  • 1 kaneelstokkie
  • 5 naeltjies

Metode

  1. Voeg brandrissievlokkies, knoffel, peper en sout in hittebestande bak.
  2. Voeg olie in pot op stoofplaat op lae hitte.
  3. Voeg 1 ui kwart, gemmer, steranys, kaneel, lourierblare en naeltjies by olie en meng.
  4. Laat prut in olie vir 20 minute op lae hitte.
  5. Verwyder en gooi kruie weg.
  6. Skink warm olie oor brandrissiemengsel in hittebestande bak en roer onmiddellik sodat dit nie brand nie.
  7. Laat dit afkoel en hou in ’n fles wat dig kan toemaak. Stoor vir maksimum 2 maande.

Lees ook: Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassousBrandrissies is nie in almal se smaak nie en nie almal se palet hou van branderige kos nie, maar vir dié mense wat doen, sal hierdie resep ’n wonderlike toevoeging tot jou gunstelingsop, -roerbraai, -noedels, en meer maak!

TikTok-verbruiker @christieathome deel haar resep vir Chinese brandrissie-olie:


Bestanddele

  • 375 ml (1½ k) Sichuan-brandrissievlokkies
  • 3 knoffelhuisies, fyngemaak
  • 625 ml (2½ k) avokado-olie of ’n neutrale olie
  • 2 ml (¼ t) Sichuan-peper (poeier)
  • 15 ml (1 e) sout
  • 4 gemmerskyfies
  • 1 klein bruin-ui, in kwarte gesny
  • 4 steranys
  • 2 lourierblare
  • 1 kaneelstokkie
  • 5 naeltjies

Metode

  1. Voeg brandrissievlokkies, knoffel, peper en sout in hittebestande bak.
  2. Voeg olie in pot op stoofplaat op lae hitte.
  3. Voeg 1 ui kwart, gemmer, steranys, kaneel, lourierblare en naeltjies by olie en meng.
  4. Laat prut in olie vir 20 minute op lae hitte.
  5. Verwyder en gooi kruie weg.
  6. Skink warm olie oor brandrissiemengsel in hittebestande bak en roer onmiddellik sodat dit nie brand nie.
  7. Laat dit afkoel en hou in ’n fles wat dig kan toemaak. Stoor vir maksimum 2 maande.

Lees ook: Gebakte vispannekoekies met ’n geurige kaassous

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

22 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.