kategorieë: Kos

Italiaanse beesvleisrolletjies

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

30 ml (2 e) Italiaanse pietersielie, fyn gekap
2 knoffelhuisies, fyn gekap
6 beesvleis-schnitzels
6 repies rugspek
150 g mozzarellakaas, in 6 langwerpige stafies gesny
30 ml (2 e) olyfolie
sout en gemaalde swartpeper
1 ui, geskil en gekap
500 ml (2 k) tamatiepassata
60 ml (¼ k) basiliekruidblare, geskeur

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1. Meng die pietersielie en die helfte van die knoffel – hou die res van die knoffel vir later. Smeer oor die beesvleislappies.
2. Sit ’n repie spek op elke beesvleislappie en ’n mozzarella-stafie op die spek. Rol op en steek met ’n tandestokkie vas.
3. Verhit die olyfolie in ’n groot pan oor hoë hitte en braai die beesvleisrolletjies vir 3-4 min. daarin tot goudbruin. Geur na smaak. Haal uit en hou eenkant.
4. Soteer die ui en die res van die knoffel in dieselfde pan tot goudbruin en sag.
5. Voeg die passata by en bring tot kookpunt, verlaag die hitte en prut vir 5 min. tot effens verdik. Geur na smaak.
6. Sit die beesvleisrolletjies terug in die sous en kook vir 3 min. tot lekker warm. Verwyder die tandestokkies en sny middeldeur. Garneer met die basiliekruid en sit voor met sagte polenta.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

1 day Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

3 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.