Ons wys jou hoe om in 3 maklike stappe rabarber, een van die lekkertes van die seisoen, vir later in te lê.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Spoel die bestanddele noukeurig af en geur soos nodig met speserye of sitrusskil en sap. Die meeste resepte werk as jy gelyke hoeveelhede suiker tot vrugte gebruik, afhangende van die vrug se natuurlike suikergehalte. Konfyt het die regte verhouding suiker, pektien en suur nodig om te set.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Bedek die vrugte vir sowat 3-4 uur met die suiker. Die suiker los in die vrugtesappe op wat die kooktyd verkort. Indien die tyd te min is, kan die suiker in ’n glasbak in die mikrogolf of op ’n bakplaat in die oond verhit word – die warm suiker smelt vinniger.
Setpunt is ’n algemene term in konfyt kook, maar hoe toets ek daarvoor? Setpunt is die fase waarin die konfyt die regte konsistensie bereik het, nie te loperig en te taai nie.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.