Dis vreeslik maklik, dit neem nie baie plek in jou kombuis in beslag nie en jy kan hulle weer en weer aan die gang hou – absoluut perfek vir iemand wat daarvoor lief is om met vars kruie kos te maak, maar wat nie die heeltyd na die winkel wil gaan om te koop nie.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Die beste ding van sprietuie of groen uie, is dat jy hulle van oorskietstukkies kan kweek. Ons neem jou deur ’n paar eenvoudige stappe sodat jy kan leer hoe om dit in jou eie kombuis te doen – jy hoef nie eens jou tuinhandskoene aan te trek nie!
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Sodra jy het wat jy nodig het om jou eie sprietuie te kweek, volg die volgende stappe:
Stap 1: Hou die wortels
Nadat jy sprietuie gebruik het, moenie die wortels weggooi nie. Sny dit af en los tussen 3-5 cm van die wit wortel oor.
Stap 2: Plaas dit in water
Plaas die eindpunte van die worteltjies in die glas met net genoeg water om hulle te bedek. Jy sal vinnig sien hoedat nuwe babaworteltjies begin skiet.
Stap 3: Vind ’n sonkol
Plaas jou fles in ’n sonnige vensterbank, waar die uie klomp natuurlike lig kan kry. Groen uie het 4-6 uur se sonlig per dag nodig om te floreer.
Stap 4: Verander die water
Vervang die water elke 2-3 dae om dit skoon te hou en enige slegte reuke te voorkom. Skoon water is baie belangrik vir gesonde hergroei!
Stap 5: Oes as dit gereed is
Binne ’n week, sal jy sien hoe groen lote uitkom. Sodra hulle hoog genoeg is, kan jy die groen steeltjies afknip soos jy hulle nodig kry. Hulle sal aanhou teruggroei sodat jy nie weer daarvan hoef te koop nie!
Soms verloop dinge nie volgens plan nie. Let dus op die volgende:
Lees ook: Hou vlieë uit jou huis! Hier’s 10 afskrikmiddels wat jy self kan maak
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.