kategorieë: KosSomerkos

Lekker idees met roomys

• Suurlemoenbakkie: Sny ’n suurlemoen of enige ander vrug met ’n harde skil middeldeur. Skep al die vlees uit en maak seker die binnekant is mooi skoon. Skep ’n skeppie roomys in en vries oornag.
• Sjokolade-en-bloubessie-toebroodjie: Ons het Today’s Ready-to-bake-sjokoladedeeg uitgerol en reghoekige koekies uitgesny en gebak. Pak twee koekies op mekaar met roomys.
• Versier jou kolwyntjies met roomys.
• Gekoopte meringues maak ’n heerlike en vinnige roomystoebroodjie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Beste wenk vir roomys

Haal die roomys ’n paar minute voor opdiening uit sodat dit effens sagter word voor jy dit opskep en balle vorm.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

JY KAN roomys en sorbet in enige vorm laat vries

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Broodpannetjies, plastiekbakkies, ou jogurtbakkies, ramekins, en in metaal- of keramiekhouers. Jy kan die bakkies met kleefwerende kossproei spuit as jy wil seker maak die roomys kom maklik uit. Haal die roomys ’n paar minute voor opdiening uit, laat staan en wikkel effens tot dit loskom. As dit regtig vassit, kan jy ’n warm lappie onder die vorm hou. Moenie in warm water sit nie, want dan smelt die roomys sommer heeltemal.

Vrugte onbekombaar?

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write('
'); }

Gebruik bevrore bessies of geblikte vrugte soos grenadella en mango. Vrugtesap maak heerlike sorbets. Maak blitsroomys met vrugtejogurt: Meng 1 blikkie mango’s, fyn gemaak in die stroop, en 1 k (250 ml) mangojogurt. Gooi in vormpies en vries.

Het jy nie ’n roomyskarring nie?

Jy kan roomys maak al het jy nie ’n roomyskarring nie. Yslollies en ’n semifreddo word byvoorbeeld glad nie gekarring nie.

Roomys wat van vla gemaak word, moet gekarring word om die yskristalle in kleiner, egaliger kristalle af te breek sodat jy ’n dik en weelderige roomys kry. Maak basiese vrugteroomys. Gooi die mengsel in ’n plat vlekvryestaal- of glasbak en vries vir 2-3 uur, of tot die kante begin vries (die tydsduur verskil van vrieskas tot vrieskas). Krap nou die kristalle met ’n vurk of ’n elektriese klitser van die kante weg en meng deur. Herhaal die proses elke 2 uur tot die roomys begin verdik en romerig lyk. Maak toe en vries oornag.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

18 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

21 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

21 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

22 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

23 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.