kategorieë: Doen dit selfLeefstyl

Maak self gegeurde olies

Maak self gegeurde olies deur Liezel Norval-Kruger. Foto’s: Neville Lockhart.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Maak self gegeurde olies

Benodigdhede

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • bottel
  • kurk
  • olie (olyf-, of soos verkies)
  • geurmiddel soos verkies
  • mediumgewig-papier
  • foto, of ander afbeelding van die geurmiddel

Maak olie so

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  1. Kneus die geurmiddel (½ k tiemieblare, of 8 knoffelhuisies, of die skil van 1 suurlemoen) in ’n stamper en vysel.
  2. Voeg dit by 300 ml olie en verhit oor ’n lae hitte. Gooi in ’n geskikte houer, bedek en laat vir twee weke trek.
  3. Syg deur ’n sif en gooi in ’n gesteriliseerde bottel. Bêre op ’n koel, donker plek.

Maak etiket so

  1. Besluit op ’n afbeelding van die geurmiddel – neem ’n foto, of soek ’n bestaande prentjie of illustrasie uit ’n tydskrif, boek of kaartjie.
  2. Bepaal die grootte van die etiket deur dit af te meet op die sykant van die bottel.
  3. Skandeer en druk die prentjie uit op mediumgewig-papier. Laat ’n wit rand om die prentjie as jy dit met ’n kerfmessie uitsny.
  4. Plak met gom vas.

Maak self gegeurde olies

Loer hier vir nog oulike projekte

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

3 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.