kategorieë: Nuut & NouKos

Persiese pruime in brandewyn bedek met Ricotta-kaas

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 8 ryp pers pruime
• 250 ml (1 k) sagte bruinsuiker
• 125 ml (1/2 k) botter
• 200 g  ricotta
• ’n handjievol pistasieneute
• granaatpitte om te versier
• kruisementblare
• 125 ml (1/2 k) gedroogde bosbessies
• 1 vanieljepeul
• 250 ml (1 k) brandewyn
• 4 steranys
• 8 naeltjies
• 2 rooi brandrissies
• 8 kardamompeule
• 4 heel piment (all spice)
• 2 kaneelstokkies (gebreek)
• 15 ml (1 e) koljandersade
• 5 ml (1 t) komynsaad
• 2,5 ml (½ t) sumac

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Voeg al die speserye in ’n swaarboompan, kook tot geurig. Haal uit die pan en sit die helfte van die speserye in ’n speserymaler, maal fyn en sif. Hou die ander helfte van die speserye heel.
2. Smelt die botter in dieselfde pan en voeg die bruinsuiker by. Voeg al die speserye by, heel en gemaal, sodra die suiker gesmelt het. Prut en voeg die pruime by. Laat dit stadig kook, roer nou en dan.
3. Voeg die brandewyn, bosbessies en vanieljepeul by en roer. Prut vir 5-10 min. Verwyder van die hitte.
4. Laat staan vir ’n paar uur sodat die geure kan ontwikkel.
5. Plaas die pruime in ’n oondbak, krummel die ricotta bo-op. Plaas onder die roosterelement van die oond vir 10 min.
6. Strooi met pistasieneute, granaatpitte en kruiementblare.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Van Ryn’s 20 Jaar

Proenotas
• Rosyntjies, gedroogde pruimedante en ’n subtiele karakter van port op die neus, gevolg deur okkerneute, speserye en ’n tikkie eikehout op die palet. ’n Ryk en dekadente brandewyn.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

7 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.