'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Hou sjokolade in ’n koel, droë plek. Seël dit dig en hou weg van ander skerp geure omdat dit maklik ander geure aanneem. Hou sjokolade liefs nie onder 13°C en bo 30°C nie. Sjokolade wat te koud of warm is, sal witmerke kry of “blus”/”bloom”.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Die veiligste manier: ’n Dubbelkoker
Minder veilig maar meer gerieflik: ’n Mikrogolfoond
Onthou sjokolade se interne temperatuur raak vinnig baie warm. Haal dit van die hitte af as dit begin lyk of dit smelt en roer deur tot heeltemal gesmelt.
Beste wenk:
Toets of sjokolade te warm is deur dit liggies op jou lip te druk. Dit moet nie warmer as liggaamstemperatuur word nie.
Die kwaliteit van die sjokolade lê nie in die prys nie maar in die persentasie en gehalte kakao wat in die mengsel gebruik word saam met die kakaobotter. Goeie gehalte kakaobone maak goeie sjokolade, daarom is dit goed om te weet waar die kakoabone vandaan kom wat in jou gunsteling smelt-in-die-mond sjokolade gebruik word. Couverture-sjokolade word meestal vir vulsels en versiersels gebruik en bevat omtrent 55% kakao, donkersjokolade bevat omtrent 65% en baie donker sjokolade wat heerlik in gebak is, bevat sowat 70% kakao. Dit wat ons ken as “kooksjokolade” bevat gewoonlik minder as 30% kakao waarvan die res dan met vette, suiker en ander geure opgemaak word. Koop gehalte om die beste sjokolade geur te kry.
Gemmerkoekies, amandel, amaretti, haselneute, pekanneut, mout, koffiebone, kaneel, chilli, basilie, tiemie, karamel, sout, pistasie, makadamia, bosbessie, lemoen, brandewyn, rum, roos, pruimedant, peer en vye.
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.