kategorieë: KosMaklik en vinnig

Steak-en-sampioen-roerbraai

Genoeg vir 4-6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Sous

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 60 ml (¼ k) perskeblatjang
  • 60 ml (¼ k) sojasous

Roerbraai

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 500-600 g riboog-steaks, kruisskyf (<em>rump</em>) werk ook goed
  • 60 ml (¼ k) teriyaki-sous
  • 15 ml (1 e) sojasous
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 2 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 6 cm vars gemmer, fyn gerasper
  • 1 klein groen brandrissie, fyn gekap
  • 5 murgpampoentjies, in repies gesny
  • 8 broccolini, in die lengte middeldeur gesny
  • 8 mange tout, in repies gesny
  • 250 g eksotiese sampioene, sny enige groot sampioene kleiner
  • handjie vol vars koljander
  • 30 ml (2 e) swart sesamsaad

Metode

  1. Meng die sousbestanddele in ’n bakkie. Hou eenkant.
  2. Meng die teriyaki- en sojasous in ’n middelslagbak en marineer die biefstuk vir 1 uur daarin.
  3. Geur die biefstuk met sout – nie te veel nie, want die soja is reeds sout – en gemaalde swartpeper. Sny die vleis in repe. Gooi die teriyaki van die marinade by die roerbraaisous.
  4. Verhit 15 ml van die olie.
  5. Roerbraai die steak vir 3 min. in sarsies in die wok. Skuif die gaar vleis teen die sykante van die wok op en gooi die nuwe repe in die middel van die wok waar dit die warmste is. Braai tot al die vleis net-net gaar is, skep uit en hou eenkant.
  6. Gooi die res van die olyfolie (15 ml) in die wok saam met die knoffel, gemmer, en brandrissie en roerbraai vir 1 min.
  7. Voeg die murgpampoentjies en broccolini by en roerbraai vir 2 min. Voeg die mange tout en sampioene by en roerbraai vir nog 2 min.
  8. Gooi die vleis terug in die wok saam met die sous. Roerbraai tot alles deurgemeng en deurwarm is. Sit met vars koljander en sesamsaad voor.

Deel
Gepubliseer deur
Vickie de Beer

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

5 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.