kategorieë: Nuut & NouKos

Vrug van die gode

Persimmons, met hul sonderlinge oranjerooi kleur, het ’n unieke smaak en tekstuur, al lyk hulle nogal soos tamaties. Die vrug kom oorspronklik uit China en is baie gewild in die Ooste, Europa en Amerika, maar is eers in die jare negentig hier by ons begin verbou. Persimmons kan vars of gedroog geëet word en ook in gebakte nageregte gebruik word.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Dié vrug is nie net lekker nie, dit bevat twee keer meer vesel as ’n appel en is ryk aan kalsium, yster en magnesium. Sy wetenskaplike naam Diospyros beteken nie verniet “kos van die gode” nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Na seisoen

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • Koejawels. Skil koejawels en sny middeldeur. Rooster met ’n bietjie olyfolie tot sag en gaar en sit voor met stomende warm vla. Koejawels wat in ’n suikerstroop geposjeer is, vries uitstekend.
  • Beet kan vir veel meer as beetslaai gebruik word. Geroosterde beet gee interessante kleur en tekstuur aan slaaie. Dien op met bokmelkkaas vir ’n heerlike smaaksensasie. Jy kan papierdun lappies beet diepbraai en saam met patats en botterskorsies as snoephappie of bykos voorsit.
  • Rou kwepers is hard en vrank, maar as dit gaargemaak word, is die moontlikhede eindeloos. Kwepers kan gedroog, gevries of in alkohol of suikerstroop geposjeer word. Geroosterde kwepers is heerlik saam met blitsig geskroeide steak.
  • Preie kan op dieselfde manier as uie gebruik word, en die groen kleur kan ’n gereg nogal ophelder. Preie vorm ook die basis van baie bredies, soppe en aftreksels. Sny die preie in die lengte deur en spoel deeglik af. Bak heel in room, gegeur met neutmuskaat, sout en swartpeper.
  • Die knol van die vinkelkrui is net so lekker soos sy blare, maar die knolle se geur is ’n bietjie subtieler. Rooster ’n heel vis op ’n laag gesnyde vinkelknolle.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

8 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.