Aartappelgebak met gekaramelliseerde uie

Aartappelgebak met gekaramelliseerde uie. Resep: Vickie de Beer. Foto: Johan Wilke

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir vier

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 30 ml (2 e) botter + ekstra om die bak mee te smeer
  • 4 uie, oorlangs in dik skywe gesny
  • sout en gemaalde swartpeper
  • 6 aartappels, geskil en in dun lappies gesny – ons het ’n mandoliensnyer gebruik
  • 500 ml (2 k) melk
  • ’n paar tiemietakkies
  • ½ ui
  • 5 peperkorrels
  • 1 lourierblaar
  • 250 ml (1 k) cheddar-kaas, fyn gerasper

Metode

Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer ’n 20 cm- oondvaste bak met ’n inhoudsmaat van 750 ml met botter.

  1. Smelt die botter oor lae hitte in ‘n verhitte middelslagpan en soteer die uie tot goudbruin en gekaramelliseer. Dit neem sowat 20 min.
  2. Pak die aartappels en gekaramelliseerde uie in lae in die bereide bak.
  3. Verhit die melk met die tiemie, ui, peperkorrels en lourierblaar in ’n kastrol tot net onder kookpunt. Syg die melk deur ’n sif maar gooi dit terug in die kastrol.
  4. Smelt die kaas in die melk. Geur na smaak.
  5. Gooi die melk oor die aartappels. Bak vir 1-1½ uur tot die aartappels gaar en goudkleurig is. Druk ’n toetspen in om te verseker dat dit deurgaar is.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

1 hour Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.