kategorieë: GebakKos

Appel-en-gemmer-miniatuurkoekie

Gebruik interessante koekpannetjies vir die klein koekies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 12 kolwyntjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 x hoeveelheid roomkaasversiersel
5 ml neutmuskaat
10 ml fyn kaneel
2 appels, in dun ringe gesny, gebruik ’n mandoliensnyer as jy een het
sap van 1 suurlemoen

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Smeer albei kante van elke appelskyf met suurlemoensap en pak op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
2 Droog die appels.
3 Meng die speserye in die roomkaasversiersel in en smeer met ’n paletmes op die koekies.
4 Versier met ’n stapeltjie van die droë appelskywe.

Appel-en-gemmerkolwyntjies
1 Skil 4 middelslagappels en sny in kwarte. Kook die appelstukke in 100 g suiker en 100g botter in ’n pan oor lae hitte tot dit karamelliseer.
2 Laat afkoel en lig die appels uit, laat die meeste van die stroop afdrup.
3 Meng dit deur die beslag saam met 60 ml (¼ k) gemmer in stroop, fyn gekap.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Roomkaasversiersel
Lewer sowat 2 koppies. Probeer hierdie maklike resep as die botterversiersel te moeilik lyk:

250 g (250 ml) roomkaas
80 g versiersuiker
10 ml suurlemoensap

1 Klop die roomkaas tot glad. Sif die versiersuiker by en meng goed deur.
2 Voeg die suurlemoensap by en roer deur.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

15 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.