kategorieë: KosSomerkos

Bruschetta op sy beste

Sit ’n slag lang bruschettas voor met bolae wat jou gaste sommer aan tafel kan pak en sny. Berei vooraf ’n verskeidenheid bolae en koop koue vleis soos parmaham.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Brode

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 2 baguettes
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 80 ml olyfolie

Bolae

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Ertjie-guacamole
Genoeg vir 6

  • 500 g bevrore ertjies
  • 45 ml (3 e) olyfolie
  • 60 ml (¼ k) lemmetjiesap
  • 60 ml (¼ k) vars koljander, fyn gekap
  • 2 groenrissies, wit pitte en vliesies verwyder en fyn gekap
  • 2,5 ml (½ t) fyn komyn
  • 2,5 ml (½ t) fyn koljander

Gevulde zucchini
Genoeg vir 6

  • 2 × 100 g-bokmelkkaas – sny in 10 snytjies elk
  • 2 groot murg-pamoentjies, met ’n groenteskiller in linte gesny
  • 8 tiemietakkies
  • 125 ml (½ k) olyfolie
  • 2 knoffelhuisies, gekneus
  • 5 ml (1 t) koljandersaad
  • Skil van 1 suurlemoen
  • Sout en gemaalde swartpeper

Gemarineerde fyn groenboontjies

Genoeg vir 6

  • 200 g fyn groenboontjies
  • 250 ml (1 k) olyf- of avokado-olie
  • 60 ml (¼ k) witwynasyn
  • 15 ml (1 e) Dijonmosterd
  • 5 ml (1 t) fyn gekapte knoffel
  • 5 ml (1 t) heuning
  • 2 hande vol pietersielie, fyn gekap
  • 60 ml (¼ k) dennepitte (of sonneblomsade), gerooster

Brode

Voorverhit die oond tot 220 °C.

  1. Sny die baguettes in die lengte middeldeur. Smeer die brood met die knoffel en verf met olyfolie aan albei kante.
  2. Rooster vir 5-8 min. of tot goudbruin en krakerig. Pak die brood en die bolae op die tafel uit.

Bolae

Ertjie-guacamole

  1. Kook die ertjies vir 2-3 min. in die mikrogolf.
  2. Verwerk al die bestanddele vir 2-3 min. in ’n voedselverwerker tot glad en egalig.
  3. Geur na smaak.
  4. Hou in ’n glashouer tot benodig.

Gevulde zucchini

  1. Rol die bokmelkkaas in 10 g-balletjies.
  2. Draai ’n zucchini-lint om elke balletjie en sit saam met die tiemie in ’n glasbottel.
  3. Meng die olie, knoffel, koljander, suurlemoen, sout en peper en gooi oor die zucchini-balletjies.
  4. Hou in die yskas tot benodig.

Gemarineerde fyn groenboontjies

  1. Kook die groenbone vir 2-3 min. in soutwater.
  2. Dreineer, dompel in yswater en dreineer weer. Skep in ’n skoon glasbottel.
  3. Meng die olie, witwynasyn, mosterd, knoffel, heuning, pietersielie en dennepitte in ’n mengbak en sprinkel oor die groenbone. Hou tot opskeptyd.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

20 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

23 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

23 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

24 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.