250 g (½ pak) botter of margarien
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }125 ml (½ k) bruinsuiker
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }1 ml sout
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }5 ml (1 t) vanieljegeursel
500 g dadels, grofgekap
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }1 eier, geklits
100 g (½ pakkie) Mariekoekies, fyngedruk
90 ml (6 e) klapper
500 ml (2 k) Rice Krispies
OM IN TE ROL: 250 ml (1 k) klapper
1. Voeg botter/margarien en suiker saam in kastrol en roer tot gesmelt is.
2. Roer sout, vanieljegeursel en dadels by. Roer aanhoudend totdat dadelsmengsel gladder is.
3. Roer geklitste eier by en roer vir een minuut op warm stoofplaat.
4. Verwyder kastrol van hitte en gooi gebreekte koekies, klapper en rice krispies by. Roer tot gemeng. Laat dadelmengsel vir tien minute afkoel.
5. Skep teelepels vol dadelmengsel en rol dit in balletjies.
6 Om in te rol: Gooi klapper in bakkie en rol balletjies daarin tot dit goed met klapper bedek is.
7 Plaas in yskas in lugdigte bak.
Ongeveer 36 balletjies
Deur Marlo Kitshoff-Carstens.
Lees nog: Wortelkoekies met roomkaasversiersel
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.