kategorieë: Kos

Vandag is Wafeldag! Hierdie is die beste-este wafels

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

  • 250 g repiesspek
  • 100 g pekanneute
  • 15 ml (1 e) heuning
  • 300 g (500 ml) (2 k) koekmeel
  • 30 ml (2 e) strooisuiker
  • 1 x 10 g-sakkie kitsgis
  • knypie sout
  • 375 ml (1½ k) melk
  • 170 g botter, gesmelt
  • 2 eiers
  • ekstra botter vir die bakslag, gesmelt
  • esdoringstroop (maple syrup) en blou- en swartbessies vir die opdiening

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Verhit die oond tot 200 °C. Pak die spek op ’n bakplaat. Bak vir 10 tot 15 min. tot bros en goudkleurig.
  2. Verhit ’n middelslagpan oor matige hitte. Braai die pekanneute vir 3-5 min. daarin of tot geurig. Voeg die heuning by en braai vir nog 3 min. tot liggies gekaramelliseer. Haal van die hitte af en laat staan vir 5 min. om effens af te koel.
  3. Haal die spek uit die oond en laat vir 5 min. afkoel. Kap die neute en spek ruweg op ’n kapplank, hou eenkant.
  4. Meng die meel, strooisuiker, sout en kitsgis in ’n elektriese menger met die deeghaak aan. Meng die melk, botter en eiers in ’n maatbeker en gooi by die meel. Voeg die spek en karamelneute by. Meng in die masjien tot die deeg glad en elasties is.
  5. Bedek die bak en laat die deeg vir 1 uur in die mengbak rys tot dubbel die grootte.
  6. Smeer ’n wafelpan aan albei kante met botter, laat die pan op die stoofplaat warm word – of gebruik ’n elektriese wafelpan – en skep 180 ml deeg (afhangend van hoe groot die pan is) daarin en bak vir 3 tot 5 min. aan elke kant, of tot goudkleurig en gaar. Herhaal met die res van die deeg. Sit voor met esdoringstroop en bessies.

Lees ook: Heel gebraaide hoender

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.