kategorieë: KosNagereg

Espresso-brownies

12 porsies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele:

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

300 g botter, gesmelt

72 g kakao

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

2 groot eiers

260 g strooisuiker

60 ml (¼ k) koffiepoeier (verkieslik espresso)

4 ml Kahlua-likeur (opsioneel)

90 g koekmeel

3 ml (½ t) bakpoeier

Metode:

  1. Voorverhit oond tot 180 °C. Voer vierkantige koekpan van 22 cm uit met bakpapier en smeer papier.
  2. Meng 50 ml van gesmelte botter met kakao tot daar geen klonte is nie.
  3. Voeg dan res van gesmelte botter by.
  4. Klits eiers, strooisuiker, koffiepoeier en likeur, as gebruik, met elektriese klitser.
  5. Voeg die botter-en-kakao-mengsel by en klits tot net gemeng.
  6. Sif meel en bakpoeier saam en klits by mengsel.
  7. Giet beslag in voorbereide pan en bak ongeveer 30 minute tot gaar. Die brownies sal nog effens sag wees, maar word stywer as dit afkoel.
  8. Laat heeltemal afkoel, sny in blokkies en lig dit uit pan met slaplemmes.

Deel
Gepubliseer deur
Karlien Meiring

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

7 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.