kategorieë: Kos

Garnaalroerbraai met soetrissiesous

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Vir die soetrissiesous
125 ml (½ k) soetrissiesous
60 ml (¼ k) vissous
sap van 1 lemmetjie
15 ml (1 e) gekapte gemmer
15 ml (1 e) bruinsuiker en geur na smaak

Vir die mango-en-avokado-salsa

1 mango, geskil en in blokkies gesny
½ avokado, geskil en in blokkies gesny
hand vol koljanderblare, gekap + ekstra
5 ml (1 t) gekapte knoffel
5 ml (1 t) gekapte gemmer
5 ml (1 t) brandrissie
geur na smaak

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Vir die roerbraai
30 ml (2 e) olyfolie
500 g skoongemaakte garnale
500 ml (2 k) gaar noedels
swart sesamsaad om oor te strooi
lemmetjiewiggies vir die voorsitslag
vars of gedroogde klapperrepies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1. Meng al die bestanddele vir die soetrissiesous saam en hou eenkant.
2. Meng die Mango-salsa bestanddele saam en hou eenkant.
3. Verhit die olie oor hoë hitte in ’n wok of groot braaipan. Braai die garnale vir 3 min. tot gaar. Geur na smaak.
4. Verlaag die temperatuur, gooi die soetrissiesous oor en roer tot deurwarm.
5. Roer die koljanderblare deur, strooi sesamsaad en die ekstra koljanderblare oor en sit voor met die salsa, noedels, lemmetjiewiggies en klapper.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

1 day Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.