kategorieë: Kos

Gebakte ricotta met donkersjokolade- en aarbeisous

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }
  • 500 g ricottakaas
  • 2 eiers, liggies geklop
  • 100 g donkersjokolade (minstens 70% kakao), in stukke gekap
  • 50 g gevlokte amandels, liggies gerooster
  • gerasperde skil van 1 lemoen
  • sap van 1 lemoen
  • 15 ml (1 e) strooisuiker
  • 250 g aarbeie<
  • ’n hand vol bessies, vir opdiening
  • ’n hand vol kruisement, vir opdiening

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 160 °C.

  1. Voer ’n 17 cm x 8 cm-pannetjie met bakpapier uit.
  2. Meng die ricotta, eiers, sjokolade, amandels, lemoenskil, die helfte van die lemoensap en strooisuiker en skep in die broodpan.
  3. Bak vir 30 -40 min. tot ’n toetspen wat in die middel ingedruk word skoon uitkom. Laat afkoel.
  4. Sny die helfte van die aarbeie in stukkies en sit in ’n bak. Gooi die res van die lemoensap oor en marineer vir 20 min.
  5. Verwerk die res van die aarbeie in ’n voedselverwerker tot glad. Hou die sous eenkant.
  6. Sit die kaas in skywe voor met die aarbeisous, vars kruisement en bessies.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

3 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.