kategorieë: KosMaklik en vinnig

Idees met blomkool

Geroosterde blomkool

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

1 groot blomkool, in blommetjies gesny
30 ml (2 e) olyfolie
30 ml (2 e) tahini (sesamsaadpuree, kry dit by supermarkte en gesonheidswinkels)
10 ml (2 t) suurlemoensap
15 ml (1 e) heuning
1 knoffelhuisie, gekap
60ml (¼ k) olyfolie

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1. Verhit oond tot 200 °C. Rooster die blomkool met die olyfolie en geur met sout en swartpeper. Bedek met foelie en bak in die oond vir 12-14 min. Verwyder die foelie en bak vir nog 15min. tot gaar en goudkleurig. Verwerk die blomkool in ’n voedselverwerker met die tahini, suurlemoensap, heuning, knoffel en 60 ml olyfolie tot glad. Geur na smaak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Gepekelde blomkool

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

5 ml (1 t) koljandersaad
5 ml (1 t) mosterdsaad
2,5 ml (½ t) komynsaad
250 ml (1 k) witwynasyn
60 ml (¼ k) suiker
5 knoffelhuisies, gekneus
2 cm stuk gemmer, gesny
½ ui, gesny
15 ml (1 e) sout
5 ml (1 e) swartpeperkorrels
1 blomkool, dun gesny

1. Voeg die koljander, mosterd en komyn in ’n middelslag pan oor matige hitte. Braai vir 2-4 min. of tot die saadjies geurig is.
2. Voeg die asyn, suiker, knoffel, gemmer, ui, sout en swartpeper by. Bring tot kookpunt. Verwyder van die hitte.
3. Skep die blomkool in ’n glasbottel wat dig seël. Gooi die pekelmengsel oor. Laat afkoel by kamertemperatuur. Hou in die yskas.

Tempura-blomkool

Genoeg vir 6

115 g koekmeel
35 g mielieblom
knypie bakpoeier
knypie sout
1 eier
250 ml (1 k) sodawater
1 blomkool, in blommetjies gesny
125 ml (½ k) koekmeel, om die blomkool in te doop.
olie vir diepbraai

1. Sif die meel, mielieblom, bakpoeier en sout saam. Klits die eier en sodawater by maar moenie oorwerk nie, die mengsel moet nog ’n bietjie klonterig lyk.
2. Verhit die olie oor matige hitte. Doop die blomkool in die koekmeel. Dompel dan in die tempurabeslag. Diepbraai vir 5-10 min. of tot goudbruin en bros.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

3 days Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

3 days Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

3 days Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

3 days Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

3 days Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.