Genoeg vir 4-6 porsies en ekstra vir die week
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 2 groot, heel vrylopende hoenders (sowat 1,8 kg per hoender)
• 2 klein bossies lourierblare, gewas
• 1 heel knoffelknol, in huisies gebreek
• 1 suurlemoen, in kwarte gesny
seesoutvlokkies
• 60 ml (¼ k) olyfolie
• 2 hande vol piekel-uitjies, geskil
Sous
• 250 ml (1 k) room
• 45 ml (3 e) Dijonmosterd
1 Verhit die oond tot 210 °C. Vryf die hoenders met kombuispapier droog.
2 Sit die hoenders in ’n groot oondbak en geur met sout, ook in die holtes. Vul elke holte met lourierblare, knoffelhuisies en suurlemoen. Gooi die olyfolie oor en smeer oor die hele hoender.
3 Rooster vir 1 uur en 20 min. of tot goudkleurig en gaar. Haal uit.
4 Skep 125 ml van die pansous uit die oondbak in ’n pan. Maak die hoender met foelie toe en laat rus.
5 Verhit die pansous en gooi die room en mosterd by.
6 Kook oor matige hitte totdat die sous verdik.
7 Sit die geroosterde hoender voor met laekoolhidraatgroente soos fyn Franse boontjies, murgpampoentjies en broccolini.
Soos in die eerste aflewering van Kokkedoor Vuur & Vlam in 2023, moet deelnemers vanjaar…
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Hierdie webwerf gebruik koekies.