kategorieë: GebakKos

Geweefde vanielje-en-vye-tertjies

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Jy hoef nie die filo te weef nie, jy kan net velle in blokkies sny, met botter smeer en bak soos verduidelik. Jy kan ook jou eie balsemiekstroop maak deur balsemiekasyn af te kook.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 8 velle filodeeg as jy dit weef, 4 as jy net blokkies sny
  • 60 g botter, gesmelt
  • 250 g (12) gedroogde vye, middeldeur gesny
  • 500 ml (2 k) warm, sterk filterkoffie of kitskoffie
  • 1 x 200 g-houertjie mascarponekaas
  • saadjies van 1 vanieljepeul
  • Black Gold-balsemiekstroop (verkrygbaar by uitgesoekte Spar-winkels)

Metode

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 ºC. Voer ’n bakplaat met bakpapier uit.

  1. Verf ’n vel filodeeg deeglik met botter, sit nog een bo-op en verf ook met botter. Sny die dubbellaag in vier dele en sny van die
    geskeurde stukkies af.
  2. Sny elke blokkie in 5 ewe groot repe, ±2 cm breed. Vleg die repies deeg om ’n geweefde voorkoms te kry. Maak seker die deegrepe raak aan mekaar, anders sal dit uitmekaarval. Jy het 12 deeglagies nodig.
  3. Sit op die bakplaat en bak vir 5-7 min. tot goudbruin (hou goed dop, dit brand maklik).
  4. Gooi intussen die warm koffie oor die vye en laat vir minstens 30 min. staan.
  5. Meng die mascarponekaas en vanieljesaadjies.
  6. Begin elke stapeltjie met ’n geweefde filovel, gevolg deur ’n groot skep mascarponekaas. Haal die vye uit die koffie en sit op die mascarponekaas. Eindig met ’n lagie filo. Giet Black Gold-balsemiekstroop oor.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

2 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.