Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }60 ml (¼ k) olyf- of avokado-olie
sout en gemaalde swartpeper
250 g (1 k) koekmeel
1,5 kg dikrib, in blokkies gesny
2 uie, gekap
2 wortels, geskil en in 3 cm-stukke gesny
2 knoffelhuisies, gekneus
250 ml (1 k) rooiwyn
2 x 410 g-blikke heel geskilde tamaties, fyn gedruk met ’n vurk
250 ml (1 k) aftreksel
30 ml (2 e) tamatiepasta
1 kaneelstokkie
5 ml (1 t) gemaalde wonderpeper
fyn gerasperde skil van 1 suurlemoen
2 hande vol pekeluitjies
1 groot eiervrug, in blokke gesny
4 murgpampoentjies
410 g-blik gaar lensies, gedreineer
hand vol orego
hand vol pietersielie, gekap
1 Geur die meel na smaak, rol die vleis daarin en verbruin in die verhitte olie in die potjie.
2 Voeg die uie, wortels en knoffel by en verbruin. Geur na smaak.
4 Voeg die rooiwyn, tamaties, aftreksel, tamatiepasta, kaneel, wonderpeper en suurlemoenskil by. Bedek en prut vir sowat 2 uur tot die vleis sag is.
5 Pak die pekeluitjies, eiervrug, murgpampoentjies, lensies en orego in lae bo-op, bedek en prut vir 1 uur tot die groente gaar is.
6 Strooi die pietersielie oor.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.