Hoekom dit belangrik is om jou middagetetyd te neem deur Anet Schoeman. Hooffoto: iStock/PeopleImages
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Een uit drie Suid-Afrikaanse werkers neem nooit hul volle middagete nie. ’n Meningsopname onder meer as 3 000 werkers het ook getoon dat meer as ’n derde van hulle glad nie hul middagete neem nie.
Lees ook: Werk jy lekker?
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Hierdie ekstra ure kan omgeskakel word in twee en ’n half jaar se gratis oortydwerk in ’n leeftyd. Dit klink na ’n goeie meevallertjie vir ’n werkgewer, maar dit kom teen ’n prys.
Lees ook: Introvert? Hier is netwerkraad
iStock/BrianAJackson
Lees ook: Hou bekommernis oor werk jou wakker? Hier is 11 goed wat jy kan doen
In baie gevalle voel flukse Fanies dat dit van hulle verwag word om die blaaskans te verbeur, of glo dat hoe meer ure hulle voor hul lessenaar sit en swoeg, hoe meer sal hulle bewonder en beloon word.
Tog bewys studies dat ’n breuk op die regte tyd, en veral oor middagete, produktiwiteit en algemene gesondheid kan verbeter, kreatiwiteit aanwakker en gesonde gewoontes in die werkplek kweek.
Of jy jou middagete inboet oor ekstra werk, om vroeër huis toe te gaan, of omdat jy niks beters het om te doen nie, weet dat jy nie noodwendig tyd spaar nie.
Die kans is goed dat jy hierna stadiger en minder doeltreffend werk omdat jy moeg is.
Toe, gebruik daardie blaaskans en voel verfris en slimmer.
iStock/jacoblund
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.