Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }• 1 kg hoenderdytjies, sonder vel en been.
• 15 ml (1 e) heuning
• 7,5 ml (1½ t) paprika
• 45 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 1 groen brandrissie, fyn gekap
• 75 g grondboontjies, liggies gerooster
• 30 ml (1 e) soetrissiesous
• 250 ml (1 k) klapperroom
• 60 ml (¼ k) sojasous
• 30 ml (2 e) grondboontjiebotter
• 10 ml (2 t) hempsaad
1 Sit die hoenderdytjies in ’n middelslag-mengbak, geur met sout en swartpeper, voeg die heuning, paprika en 30 ml olyfolie by en sit vir 30 min. eenkant.
2 Meng die oorblywende 15 ml olyfolie en brandrissie in ’n klein bakkie.
3 Verhit die grondboontjies, soetrissiesous, klapperroom, sojasous, grondboontjiebotter en hempsaad in ’n kastrol oor matige hitte tot kookpunt. Haal af en hou eenkant.
4 Ryg die hoender op 6 sosatiestokke en braai vir 10 min. of tot goudbruin in ’n riffelpan oor hoë hitte.
5 Smeer die hoenderye met die groen brandrissie-olie en braai vir nog 2 min. aan elke kant of tot gaar.
6 Sit die hoendersosaties met die grond-boontjiesous en die antieke graanslaai voor.
Genoeg vir 6-8
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }Hierdie slaai is supervoedsaam! Ons het oulike botterskorsienoedels te koop gekry en dit sommer ook by die slaai gevoeg.
• 500 g botterskorsie, in blokkies gesny
• 2 geel soetrissies, middeldeur gesny en ontpit
• 30 ml (2 e) olyfolie
• sout en swartpeper
• 250 g babawortels
• 2 mielies, pitte van die stronk afgesny
• 100 g freekeh, (kook vir 40-45 min. in 3 koppies gesoute water)
• 100 g bulgur (laat die bulgur vir 30 min. in 1 koppie gesoute kookwater week)
• 100 g pêrelspelt (kook vir 40-45 min. in 3 koppies gesoute water)
• 100 g quinoa, (kook vir 15-20 min. in 1 koppie gesoute water)
• 5 sprietuie, fyn gesny
• hand vol basiliekruid
• hand vol kruisement
• hand vol koljander
• 1 rooi ui, fyn gekap
Slaaisous
60 ml (¼ k) witwynasyn
30 ml (2 e) korrelmosterd
5 ml (1 t) heuning
3 knoffelhuisies, gekap
250 ml (1 k) olyfolie
Meng al die bestanddele en geur met sout en swartpeper
Voorverhit die oond tot 200 °C.
1 Sit die botterskorsie en geel rissie op ’n oondpan, sprinkel 15 ml olyfolie oor en geur met sout en swart peper.
2 Bak vir 20 min.
3 Sit die babawortels en mieliepitte by, skep die oorblywende olyfolie oor en bak vir nog 15 – 20 min. Haal uit.
4 Meng die geroosterde groentes, freekeh, bulgur, pêrelspelt, quinoa, sprietuie, basiliekruid, kruisement, koljander en ui in ’n groot mengbak.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.