• 250 g gemengde sampioene soos portobellini en porcini (gebruik wat beskikbaar is)
• 20 ml (4 t) tamatiepasta
• 280 ml hoenderaftreksel
• 5 ml (1 t) mielieblom (Maizena)
• Bouquet garni: ’n klein bossie pietersielie, ’n klein bossie tiemie en ’n lourierblaar saamgebind met kombuistou.
• 30 ml (2 e) Italiaanse pietersielie, ruweg gekap
Voorverhit die oond tot 190 °C.
Instructions
Verhit die botter in ’n groot, oondvaste kastrol oor matige hitte en braai die hoender tot goudbruin. Begin by die bors en dan die sykante en laastens die rugkant. Geur met sout en swartpeper.
Haal die hoender uit en hou eenkant. Soteer dan die uie en sampioene tot goudbruin.
Meng die tamatiepasta en hoenderaftreksel. Meng die mielieblom met ’n bietjie water en voeg by die tamatiemengsel. Gooi al die vloeistof in die kastrol, sit die bouquet garni en laastens die hoender by. Sit die kastrol se deksel op en bak vir 50-60 min. tot die hoender sag en gaar is. Voeg laastens die pietersielie by.