Jou dieet: Die porsie-geheim … en hoe jy dit kan meet deur Salomé Delport
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Tyd vir ’n dieet? Die opsies is wyd: jy kan bant of na die ou gebalanseerde staatmaker-dieet terugkeer. Of die sjokolade-en-sjampanje-dieet op die proef stel.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Of … of … of …
Vir nog dieet-raad, loer hier
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }Maar elke dieet het een beginsel gemeen: porsiegrootte. Jou dieet spesifiseer vir seker hoeveelhede, soos 100 g brood of een eetlepel grondboonbotter.
Kosskaaltjies en maatbekers is die akkuraatste manier van meet maar geen mens sleep hulle oral saam nie. Dus raai en skat ons maar meestal. Daar is ’n geriefliker manier: jou hand. Dit is altyd … wel, byderhand!
Anders as skale is dit ook nuttig as ’n verpersoonlikte porsiegrootte. ’n Groot man het ’n groter porsie as ’n tingerige tienermeisie nodig. ’n Porsie vleis gegrond op sy handgrootte is ideaal vir hom, net soos ’n porsie vleis gemeet aan haar hand in die kol is.
Jou dieet sal voorskryf hoeveel porsies jy per dag of per ete kan gebruik. Al is handporsies nie so akkuraat soos ’n kosskaal nie is dit naby genoeg.
Die holte van jou hand = ’n Derde koppie, of 100-120 g
Een Vingerpunt = Een teelepel of 5 g botter of olie
Jou Handpalm = 100 g vleis
Die vingers-deel van jou gebalde vuis = Halfkoppie of 150 g Styselgroente, jogurt of maaskaas
Jou Duim se voorste lit = Een eetlepel, of 15 g Ongerasperde kaas, grondboonbotter of hoemoes
Jou volle gebalde vuis = Een koppie of 250 g nie-stysel groente of melk
Foto’s van hande: Filistimlyanin/istock images
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.