kategorieë: KosJy kan

Jy kan ’n lamsboud ontbeen en oopvlek

’n Heel lamsboud oor die kole is ’n smaaklike en maklike manier om vir baie mense te braai. Die heel beste metode is om die lamsboud te ontbeen en oop te vlek. Op dié manier rooster die vleis eweredig en kan dit maklik in dun skywe gesny word vir opdiening.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Die been is met ’n potjie aan die stuitjie geheg sodat die been in die boud byna in ’n L-vorm lê. Draai die boud om sodat die vel na onder is. Wikkel die mes teen die kant van die
sigbare been in – aan die bokant waar die been aan die stuitjiestuk vas is. Wikkel die vleis en senings los van die been.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

2. Volg die been tot by die potjie en wikkel die vleis verder met jou vingers los. Lig die been uit en breek dit met jou hand uit die potjie. Sny enige senings los.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Jy kan ’n lamsboud ontbeen en oopvlek

3. Volg nou die res van die been met jou vingers en die punt van die mes. Maak klein krapbewegings met die mes teen die been sodat geen vleis verlore gaan nie en maak die been heeltemal los.

4. Die lamsboud lê nou in twee dele – die een dikker as die ander – oop voor jou. Sny met horisontale bewegings in die dik spier in sodat jy die boud soos ’n boek kan oopvou. Voel met jou vingers of daar dik senings of kliere in die vleis is en sny dit uit. Indien jy die vleis wil stop, kan jy die mes se punt van bo in die dikste deel van die vleis indruk en stukkies vet of spekrolletjies met gekapte, gedroogde appelkose indruk.

Jy kan ’n lamsboud ontbeen en oopvlek

Spekrolletjies

Kap 6 gedroogde appelkose fyn en sit in die middel van 6 lappies rugspek. Draai in dun rolletjies, draai in kleefplastiek toe en vries (liefs oornag) sodat die rolletjies makliker in die vleis gedruk kan word.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

7 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.