kategorieë: KosJy kan

Jy kan ’n varklenderol maak

Vlek die lende so oop: Keer die vleis om sodat dit op die velkant lê. Daar sal ’n verdikking aan die een kant van die vleis wees. Begin aan die binnekant en sny die vleis oop soos wat jy ’n broodrolletjie sal oopsny, maar moenie heeltemal deursny nie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Om die varklende vas te bind: Jy het ’n baie lang stuk kombuistou nodig. Maak ’n knoop aan die een kant van die rol. Vorm ’n lus met jou hand en glip dit oor die vleis. Trek dit styf om ’n skuifknoop te vorm. Herhaal tot die hele rol vasgebind is. Eindig weer met ’n knoop.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

• Vra jou slagter vir een van daardie nuttige “kouse” wat jy sommer oor die rol kan glip voor jy dit bak.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

• Vir ’n lekker bros vel, smeer die hele varklende met olyfolie en growwe sout. Begin dit by ’n baie hoë temperatuur gaarmaak, verlaag later die temperatuur sodat die vleis kan gaar word.

• Onthou om die vleis vir minstens 10 min. te laat staan voor jy dit sny. Dit gee die vleissappe kans om weer deur die vleis te versprei.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

• Varkvleis word deur die volgende geure gekomplementeer: appel en kruie soos salie, tiemie en roosmaryn. Gebruik dit in die vulsel of strooi bo-oor.

Lees ook: Kook met kruie

Maak ook hierdie lekker gevulde varklende met bloukaas-pere

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose
Tags: varkvleis

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

12 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.