kategorieë: KosGebak

Koeklollies

genoeg vir 12 lollies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Basiese koek
• 100 g botter
• 4 eiers
• 260 g strooisuiker
• 280 g koekmeel
• 15 ml (1 e) bakpoeier
• 2,5 ml (½ t) sout
• 250 ml (1 k) melk
• gerasperde skil van een suurlemoen
• 10 ml (2 t) vanieljegeursel
• 250 g volroomroomkaas
• 200 g witsjokolade, gekap

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Voorverhit die oond tot 180 °C.
2 Voer 2 x 20 cm-koekpanne met bakpapier uit. Smeer met botter of spuit met kleefwerende kossproei.
3 Room die eiers en suiker in ’n groot mengbak tot lig en donsig.
4 Sif die koekmeel, bakpoeier en sout saam en vou dit versigtig by die mengsel in tot alles deeglik gemeng is.
5 Verhit die melk in ’n klein kastrol tot kookpunt. Trek van die hitte af en voeg die botter, suurlemoenskil en vanieljegeursel by.
6 Voeg die melkmengsel by die meel en meng deeglik. Verdeel die beslag tussen die panne en bak vir 35-40 min. of tot goudkleurig en ’n toetspen wat in die middel ingedruk is, skoon uitkom. Keer die koek op ’n draadrakkie uit en laat heeltemal afkoel.
7 Meng 500 g van die koek, gekrummel, en die roomkaas deeglik in die mengbak van ’n voedselverwerker.
8 Vorm in happiegrootte balletjies. Druk ’n kort sosatiestokkie in elke balletjie.
9 Smelt die witsjokolade oor ’n dubbelkoker (’n glasbak wat knus pas op ’n kastrol met pruttende water – die glasboom moenie aan die water raak nie).
9 Doop die balletjies in die sjokolade tot dit heeltemal bedek is.
10 Laat die oortollige sjokolade afdrup en laat staan op ’n bakplaat wat met bakpapier uitgevoer is.
11 Sit eenkant totdat die witsjokolade geset is (nie in die yskas nie).

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

21 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

23 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.