kategorieë: KosLaekoolhidraat

Laekoolhidraatbeskuit

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Basiese broodresep

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) amandelmeel
  • 250 ml (1 k) klappermeel
  • 250 ml (1 k) saadmengsel (sonneblom, sesamsaad, pampoensaad, lynsaad)
  • 250 ml (1 k) saadmengsel fyn gemaak
  • 125 ml (½ k) sonneblomsaad
  • 45 ml (3 e) psyllium husks
  • 20 ml (4 t) bakpoeier
  • 4 eiers
  • 500 ml (2 k) karringmelk
  • 60 ml (¼ k) xylitol
  • 300 g botter, gesmelt

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Voeg 125 ml (½ k) klapper en nog 60 ml (¼ k) xylitol by die basiese broodresep en bak soos beskryf (*sien onder).
  2. Sny die gaar brood in 3 cm-snye en verdeel elke sny in drie dele. Sit op ’n bakplaat.
  3. Verlaag die oondtemperatuur tot 70 °C en droog die beskuit uit tot bros. Sit ’n houtlepel in die oonddeur sodat die beskuit goed kan droog en die vog kan ontsnap.
  4. Verpak lugdig.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voorverhit die oond tot 180 °C.

  1. Spuit twee 18 cm x 8 cm x 7 cm- pannetjies met kleefwerende kossproei.
  2. Meng die amandel- en klappermeel, saadmengsel en fyn saadmengsel, sonneblomsaad, psyllium en bakpoeier.
  3. Klits die eier, karringmelk, xylitol en botter saam.
  4. Maak ’n holte in die middel van die droë bestanddele en gooi die eiermengsel by. Meng goed.
  5. Verdeel die deeg tussen die pannetjies en bak vir 50-60 min. tot goudbruin. Indien die bokant te vinnig bak, bedek met ’n stukkie foelie. Laat in die pannetjies afkoel.

Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

17 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

20 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

20 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

21 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

22 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

23 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.