kategorieë: KosSomerkos

Lentepasta

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Aspersies
8-12 aspersies, harde onderste stingels afgebreek
sout

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Kook water in ’n klein kastrol en geur met sout. Laat staan die aspersies regop in die borrelende water. Die harder onderste dele sal sag kook en die stoom sal die sagte punte gaar kook.
2 Dreineer en hou eenkant.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Kappertjiesous
2 knoffelhuisies
1 ansjovisfilet
’n hand vol Italiaanse pietersielie
10 ml (2 t) kappertjiesade
5 ml (1 t) Dijon-mosterd
sout en gemaaldeswartpeper
5 ml (1 t) heuning
30 ml (2 e) witwynasyn
125 ml (½ k) olyfolie
1 Sit al die bestanddele behalwe die olyfolie in ’n voedselverwerker.
2 Gooi die olyfolie in ’n dun straaltjie by die mengsel terwyl die masjien hardloop.
3 Skep uit die bak en hou eenkant. Meng deur die pasta sodra dit gaar is en sit met die aspersies voor.

Kappertjiepasta
500 ml (2 k) koekmeel
5 ml (1 t) sout
50 ml (3 e + 2 t) water
30 ml (2 e) olyfolie
2 eiers
’n hand vol kappertjieblare (afgespoel), stingels afgebreek
1 Sif die meel en sout in ’n groot mengbak. Maak ’n holte in die middel.
2 Meng die water, olie en eiers in ’n bekertjie en gooi dit in die meelholte terwyl jy die meel heeltyd inmeng. Hou aan meng tot al die meel ingemeng is.
3 Knie die deeg tot glad en egalig, draai in kleefplastiek toe en laat rus vir 20 min. in die yskas.
4 Verdeel die pasta in twee.
5 Rol die pasta in die pastamasjien uit. Begin by die eerste stelling op die masjien en rol die pasta deur. Vou die pasta dubbel en rol weer deur die eerste stelling. Rol die pasta deur al die stellings tot by die sesde stelling.
6 Sit die uitgerolde pastastrook op ’n skoon werkvlak. Pak die kappertjieblare op die een helfte van die pasta en vou met die ander helfte toe.
7 Rol dit nog een keer op die vyfde stelling deur. Sny die pasta in dik repe sodat die blaartjies sigbaar is. Herhaal met die res van die pasta.
8 Kook die pasta in vinnig borrelende water tot gaar, dreineer en sit met die aspersies en kappertjiesous voor.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Geniet serums met African Extracts-rooibosvelsorg wat jou vel red

Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…

1 week Gelede

Juanita du Plessis is terug met ‘n nuwe enkelsnit op haar verjaardag!

Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…

1 week Gelede

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met die musiekgroep Posduif oor hul nuwe album

Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…

1 week Gelede

10 redes waarom jy die Mei-uitgawe van rooi rose móét lees!

Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika-  …

1 week Gelede

Hoe om jou wit tekkies te was

Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…

1 week Gelede

As die onheil jou tref

Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…

1 week Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.