Lys van kosse wat suur verminder en vermeerder. Deur Salomé Delport.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
Probleme met jou spysverteringskanaal, soos sooibrand, refluks (GERD), ’n maagseer en gastritis word waarskynlik veroorsaak deurdat jy kos eet wat te veel suur veroorsaak.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }Die meeste van ons kan baie gou beter voel deur net een of twee dingetjies aan ons dieet te verander.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Vrugte | Suurlemoen, waatlemoen, mango’s, papaja, kiwi’s, appels, pere, rosyne, bloubessies, lemoene, piesangs, pynappel, perskes, dadels, vye |
Groente | Aspersies, uie, rou spinasie, broccoli, skorsies, botterskorsie, pampoen, groenbone, beet, seldery, slaaiblare, murgpampoentjies, patat, avokado’s, wortels, tamaties, sampioene, koolsoorte, ertjies, olywe, olywe, waterkres, gedroogde appelkose, pietersielie, knoffel, groensap gemaak van slaaiblare, groenbone, appel en spinasie |
Grane | Wilderys (gewone of enige ander soorte rys vererger suur), kinoa |
Neute | Amandels, vlassaad |
Olies | Olyfolie, kanola-olie, vlassaadolie |
Melk & kaas | Vars melk (maar UHT-melk kan suur vererger by party mense), bulgaarse joghurt, karringmelk, maaskaas, bokmelk, bokmelkkaas |
Drinkgoed & ander | Groentee, kruietee, rooibostee, tee, gemmertee, kos gemaak met koeksoda of bakpoeier, rou heuning (die meeste heuning is reeds verwerk) |
Vrugte | Bosbessies, swartbessies, pruime, pruimedante, rabarber |
Groente | Lensies, limaboontjies, aartappels |
Grane | Brood (veral heelkoring en bruin brood), ontbytpappe, rys, mieliemeel, beskuitjies, pastei, gebak, pizza, pasta, mielies, rog, hawermout |
Neute | Grondbone, okkerneute, brasilneute, pekanneute, kasjoeneute |
Vleis | Beesvleis, skaapvleis, vark, hoender, skulpvis |
Melk & kaas | UHT-melk (maar varsmelk verminder suur), kaas, roomys, |
Drinkgoed & ander | Bier, kitskoeldranke, koffie, witsuiker, bruinsuiker, kunsmatige versoeters, sjokolade |
Die meeste mense, selfs dié wat las van suur het, kan hierdie kosse eet:
Groente | Niertjiebone, gaar spinasie |
Grane | Speltbrood, bruin rys |
Neute | Pampoensaad, sonneblomsaad |
Vleis | Eiers, kouewatervis (snoek, sardiens, salm en makriel), wildsvleis |
Olies | Botter |
Drinkgoed & ander | Tee, gekoopte heuning |
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…
Hierdie webwerf gebruik koekies.