Genoeg vir 24
200 g (1 1/3 k) meel
40 g (¼ k) versiersuiker
120 g (sowat ’n kwart blok) koue botter, in blokkies gesny
1 eiergeel
Bolaag
125 g (’n kwart blok) botter, in blokkies gesny
65 g (¹⁄³k) bruinsuiker
100 ml heuning
250 g (1 ²⁄³ k) makadamia-neute
Voorverhit die oond tot 180 °C. Spuit ’n vlak, vierkantige 23 cm-pan met kleefwerende kossproei.
1 Verwerk die meel, versiersuiker en botter in ’n voedselverwerker tot dit soos fyn broodkrummels lyk. Voeg die eiergeel by en meng tot die mengsel net bymekaarkom. As dit ’n klein eiergeel is, sal jy dalk nog ’n bietjie moet byvoeg.
2 Bring die deeg bymekaar en druk effens platter. Bedek met kleefplastiek en sit vir minstens 30 min. in die yskas.
3 Rol die deeg op ’n meelbestrooide werkvlak uit – omtrent so groot soos die pan – en druk liggies in die pan vas. Sny die deeg wat oorhang met ’n skerp mes af. Voer die pan met bak- of waspapier uit en vul met boontjies of rys en bak vir 15 min. Haal uit, verwyder die papier en boontjies en bak vir nog 5 min.
4 Bolaag: Meng intussen die botter, bruinsuiker en heuning in ’n klein kastrol. Roer tot die suiker opgelos is. Verhoog die temperatuur en laat vir 4-5 min. prut. Voeg die neute by en meng goed.
5 Gooi die neut-mengsel oor die deeg en bak vir nog 12-15 min. of tot goudbruin. Laat in die pan afkoel en sny in ewe groot blokke.