kategorieë: KersfeesKos

Nostalgiese hoenderpastei

Ma Inez se hoenderpastei

Genoeg vir 6

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

• 1 heel hoender
• 5 naeltjies
• 3 wonderpeperkorrels (all-spice)
• 5 koljanderkorrels
• 5 peperkorrels
• 3 lourierblare
• knypie sout
• 30 ml (2 e) bruinasyn
• 1 groot ui, ruweg gekap
• 2 wortels, geskil en ruweg gekap
• 500 ml (2 k) water
• 30 ml (2 e) botter
• 30 ml (2 e) koekmeel
• 2 pakke (400 g elk) skilferkorsdeeg

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

1 Sit die hoender in ’n groot kastrol. Voeg die speserye en lourierblare by en geur met sout. Gooi die asyn, ui, wortels en water by.
2 Laat die hoender saggies kook, jy moet skaars kan hoor hy prut. Die hoender kondig aan wanneer hy reg is vir pluis – dis wanneer die vleis vanself van die bene begin afval, ná so ’n uur, selfs meer. Pluis versigtig, karkasstukkies en beentjies een kant en die pluisvleise in ’n ander bak. Kyk baie goed vir klein beentjies en die naeltjies.
3 Gooi die aftreksel in die kastrol deur ’n sif om die korrels speserye uit te vis. Red gerus die uie en wortelstukkies en sit by die fyn hoender. Van die aftreksel maak jy ’n soort-van-witsous.
4 Smelt die botter in die kastrol. Gooi die meel by en roer tot glad. Voeg 1½ k van die hoenderaftreksel by. Kook dit deur vir 3 min. Voeg dit by die hoender.
5 Rol die deeg ’n paar sentimeter groter as die bak uit en voer die bak daarmee uit. Sny ’n ekstra strook deeg en plaas om die buiterand – verf die onderkant met ’n bietjie koue water sodat dit vassit. Skep die hoendervulsel in en bedek met ’n bolaag deeg.
6 Hoe jy die rand en bokant versier, is jou kans om jou eie handtekening op die pastei te sit. Ouma het deegblaartjies, madeliefie-patrone en rankstingeltjies uitgesny.
7 Prik die deeg liggies sodat die stoom kan ontsnap en verf met eierwas (1 eier opgeklits met 1 e water).
8 Bak vir 15 minute by 200 °C vir die deeg se onthalwe en draai dan laer na 180 °C vir nog 20 minute tot deurgebak en goudbruin. ’n Bleek hoenderpastei is ’n rou hoenderpastei.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

– Soos vertel deur Errieda du Toit

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

20 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

23 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

24 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.