kategorieë: KosSomerkos

Oopgevlekte hoender met salsa verde

Genoeg vir 4

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

1 heel hoender van sowat 1,2 -1,3 kg, oopgevlek
1 x 125 g-botteltjie swart olyftapenade
sout en gemaalde swartpeper

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Salsa verde
125 ml (½ k) vars koljanderblare
125 ml (½ k) vars Italiaanse pietersielie
125 ml (½ k) vars kruisementblare
30 ml (2 e) kappertjiesaad
1 ansjovisfilet
1 knoffelhuisie, gekap
15 ml (1 e) suurlemoensap
60 ml (¼ k) olyfolie
½ rooi ui, gekap
gemaalde swartpeper
1 Lig die vel liggies op en druk die tapenade oral onder die vel in. Sprinkel olyfolie, sout en gemaalde swartpeper oor albei kante van die hoender.
2 Maak vuur in ’n ketelbraaier. Krap die gloeiende kole eenkant toe. Sit die hoender met die oopgesnyde kant op die rooster aan die kant sonder kole. Sit die deksel op en rooster vir 25 min.
3 Maak solank die salsa verde: Meng die koljanderblare, pietersielie, kruisementblare, kappertjiesaad, ansjovisfilet en knoffel in ’n voedselverwerker. Voeg die suurlemoensap en olyfolie by en meng goed deur. Meng die rooi ui by en geur na smaak.
4 Draai die hoender om en braai vir nog 15 min. of tot gaar. Sit voor met salsa verde.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Vyf-vinnige-vrae-Vrydag met Binnelanders-nuweling, Deoudoné van der Merwe

Jy kan dalk dink Deoudoné van der Merwe se TV-loopbaan het laas jaar met ’n…

23 hours Gelede

Verruklike winterpizza

Verruklike winterpizza met gekaramelliseerde uitjies, crème fraîche, orego en tiemie. Resep deur Vickie de Beer

24 hours Gelede

Nuutste beperkte hoeveelheid wyn-etiket van KWV se The Mentors

Deur Maryke Roberts. Foto’s: Clifford Roberts en verskaf. The Mentors Limited Edition Tempranillo 2021 is…

24 hours Gelede

Ivan en Donnalee stel nuwe kykNET-reeks bekend

Die aarde het ’n jaar nodig om een keer om die son te beweeg. In…

2 days Gelede

Oogsiektes onder die vergrootglas: Wat jy moet weet

Deur Christa Swanepoel Oogsorg begin reeds van geboorte af. Pas ná geboorte moet ’n pediater…

2 days Gelede

Die beste eierbroodjie

Die beste eierbroodjie Lees ook: Spek-en-eier-pasta

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.