kategorieë: KosWinterkos

Romerige hoenderlasagne

Genoeg vir 8

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 30 g botter
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • 1 kg hoenderborsies, in repies gesny
  • sout en swartpeper
  • 1 ui, gekap
  • 4 knoffelhuisies, fyn gekap
  • 250 g lasagnevelle
  • 450 g ricottakaas
  • 100 g parmesaan, gerasper
  • 100 g mozzarella, gerasper
  • 30 g botter
  • 250 g eksotiese sampioene
  • sout en swartpeper

Sous

  • 60 g botter
  • 60 ml (¼ k) koekmeel
  • 500 ml (2 k) melk
  • 1 knoffelhuisie, 2 lourierblare en 3 takkies tiemie
  • 2,5 ml (½ t) neutmuskaat
  • 100 g mozzarella, gerasper
  • 250 g mascarponekaas

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Metode

  1. Verhit die oond tot 200 °C.
  2. Geur die hoender met sout en swartpeper.
  3. Verhit die botter en olie in ’n pan oor matige hitte en braai die hoender daarin tot goudkleurig en gaar. Haal uit.
  4. Braai die ui en knoffel vir 5 min. in dieselfde pan tot goudbruin en sag.
  5. Skep die hoender terug in die pan.

Sous

  1. Smelt die botter in ’n kastrol oor matige hitte. Voeg die meel by en roer tot glad.
  2. Verhit die melk met die knoffel, lourier en tiemie in ’n ander kastrol oor lae hitte tot die melk net begin prut en nie kook nie.
  3. Trek van die hitte af.
  4. Voeg die melk by die meel in die ander kastrol en roer totdat die melk begin kook en verdik.
  5. Gooi die mozzarella by.
  6. Geur met sout, peper en neutmuskaat.
  7. Trek van die hitte af en roer die mascarpone deur.

Pak die lasagne

  1. Smeer ’n ¼ koppie van die sous in ’n vlak 20 cm x 30 cm- oondpan. Bedek met ’n laag lasagnevelle.
  2. Smeer nog ’n ¼ koppie sous oor die lasagne (maak seker jy hou genoeg vir bo-op). Skep die helfte van die hoender daarop. Strooi die helfte van die ricotta- en parmesaankaas oor.
  3. Bedek die lasagne met nog ’n ¼ koppie sous. Skep die oorblywende hoender op, gevolg deur die oorblywende ricotta en parmesaan.
  4. Sit ’n laag lasagne op, gevolg deur die oorblywende sous. Strooi die mozzarellakaas oor.
  5. Bak vir 30-40 min. of tot goudkleurig en gaar.
  6. Verhit intussen die botter in ’n pan oor hoë hitte.
  7. Braai die sampioene vir 5 -7 min. daarin, of tot goudbruin.
  8. Geur met sout en swartpeper.
  9. Skep die sampioene op sodra die lasagne uit die oond kom.
Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.