kategorieë: GebakKos

Rooswater-en-amandel-koek

Wees op die uitkyk na roosvormige silikoonpannetjies by spesialiteitsbakwinkels.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }
  • 225 g (435 ml) bruismeel
  • 5 ml (1 t) bakpoeier
  • ’n knypie sout
  • 100 g gemaalde amandels
  • 125 ml (½ k) strooisuiker
  • 2 eiers
  • 45 ml (3 e) heuning
  • 250 ml (1 k) ongegeurde jogurt
  • 150 ml sonneblomolie
  • gerasperde skil van 1 lemmetjie

Rooswaterstroop

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 150 ml water
  • 125 ml (½ k) strooisuiker
  • sap van 1 lemmetjie
  • 45 ml (3 e) rooswater

Versiering

  • 50 g pistasieneute
  • ’n hand vol droë of vars roosblare

Metode

  1. Voorverhit die oond tot 180 °C. Smeer een 22 cm-koekpan.
    Sif die bruismeel, bakpoeier en sout. Roer die strooisuiker en gemaalde amandel by.
  2. Meng die eiers, heuning, ongegeurde jogurt, sonneblomolie en lemmetjieskil. Maak ’n holte in die middel van die gesifte droë bestanddele en voeg die eiermengsel by. Meng met ’n draadklitser tot net gemeng.
  3. Skep die beslag in die voorbereide pan en bak vir 50 min. tot goudbruin of tot ’n toetspen skoon uitkom. Laat die koek vir 20 min. in die pan afkoel.
  4. Rooswaterstroop. Verhit die water en suiker in ’n kastrolletjie oor lae hitte tot die suiker opgelos het.
  5. Voeg die lemmetjiesap by en kook vir 3-5 min. of tot die stroop met die helfte afgekook het. Haal af en laat eenkant afkoel. Voeg die rooswater by die afgekoelde stroop.
  6. Druk met ’n dun toetspen klein gaatjies in die koek en gooi die stroop oor.
  7. Strooi die pistasieneute en roosblare oor die koek.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.