kategorieë: GebakKosJy kan

Sjokoladefudge

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Wit-en-bruin sjokoladefudge

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }
  • Wit sjokoladefudge
  • 400 g (4 plakke) wit sjokolade
  • 250 ml (1 k) kondensmelk
  • 60 g botter

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Melksjokoladefudge

  • 200 g (2 plakke) melksjokolade.
  • 125 ml (½ k) kondensmelk
  • 30 g botter

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Sjokoladefudge

genoeg vir sowat 20 blokkies

  • 200 g melksjokolade, fyn gekap
  • 200 g donker sjokolade, fyn gekap
  • 120 g botter
  • 250 ml (1 k) sagte bruinsuiker
  • 125 ml (½ k) room
  • 30 ml (2 e) kitskoffie
  • 5 eiers
  • 30 ml (2 e) koekmeel, gesif

Bestanddele

Wit-en-bruin sjokoladefudge

  1. Spuit ’n vierkantige pan van 18 x 18 cm met kleefwerende kossproei.
  2. Begin met ’n wit sjokoladelagie. Verhit 200 g wit sjokolade, 125 ml (½ k) kondensmelk en 30 g botter in ’n klein kastrol oor lae hitte.
  3. Roer tot die sjokolade gesmelt en die mengsel glad en blink is. Gooi dadelik in die voorbereide pan. Laat set in die yskas.
  4. Melksjokoladefudge: Volg dieselfde metode en gooi oor die wit sjokoladefudge. Laat set in die yskas.
  5. Smelt weer 200 g wit sjokolade, 125 ml kondensmelk en 30 g botter oor lae hitte. Roer tot gesmelt en blink. Eindig weer met ’n lagie wit sjokolade fudge. Laat in die yskas set. Keer uit en sny in ewe groot blokke.

Sjokoladefudge

Voorverhit die oond tot 150 °C. Voer ’n broodpan met ’n kapasiteit van 2 liter met bakpapier uit.

  1. Verhit die sjokolade, botter, suiker, room en koffie in ’n middelslagkastrol oor matige hitte. Roer tot die suiker opgelos is en alles gesmelt en glad is.
  2. Voeg die meel by die eiers en klits tot goed gemeng.
  3. Voeg die sjokolademengsel geleidelik by die eiermengsel. Klits deurentyd. Gooi die mengsel in die pan en sit in ’n dieperige bakplaat. Gooi water in die bakplaat tot die helfte van die broodpan in die water staan.
  4. Bedek met foelie. Bak vir 2 uur, verwyder die foelie en bak vir nog 30 min. Bepaal met ’n toetspen of die fudge gaar is. Sit in die yskas en laat heeltemal afkoel voor jy dit sny.
Deel
Gepubliseer deur
Rooi Rose

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

19 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

22 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

23 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

23 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.