kategorieë: KosGebak

Sjokoladekolwyntjies

Resep deur Vickie de Beer. Foto: Neville Lockhart

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Nog slim idees

Espresso-kolwyntjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Vervang een eetlepel kakao van die resep regs deur ’n eetlepel sterk kitskoffiepoeier.
Versiering: Verhit 250 ml (1 k) strooisuiker, 60 ml (1/3 k) water, 3 ml kremetart en 30 ml (2 e) kitskoffie en roer tot die suiker opgelos is. Laat kook, verlaag die hitte en laat vir 3 min. prut. Klits drie eierwitte tot sagte punte. Voeg die stroop in ’n dun straaltjie by terwyl jy deurentyd klits. Klits tot dik en blink. Skep op die kolwyntjies. Strooi kakao oor.

Lemoen-en-sjokolade-kolwyntjies

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Voeg die gerasperde skil van een lemoen by die beslag en gebruik avokado-olie met suurlemoen in die beslag.
Versiering: Verhit 250 ml (1 k) strooisuiker, 60 ml (1/3 k) lemoensap, gerasperde skil van 1 lemoen, 3 ml kremetart en 30 ml (2 e) lemoenlikeur en roer tot die suiker opgelos is. Bring tot kookpunt, verlaag die hitte en laat vir 3 min. prut. Klits drie eierwitte tot sagte punte. Voeg die stroop in ’n dun straaltjie by terwyl jy deurentyd klits. Klits tot dik en blink. Skep op die kolwyntjies.

Deel
Gepubliseer deur
Anelle Tewson

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

17 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

2 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

2 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

2 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

2 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

2 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.