kategorieë: KosSomerkos

Slaai in bottels

Soesjislaai

Genoeg vir twee 250 ml-bottels

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

Slaaisous
• Meng 90 ml (6 e) sojasous, 30 ml (2 e) sriracha-sous, 6 cm gemmer, geskil en fyn gekap en 30 ml (2 e) suurlemoen- of lemmetjiesap in ’n bakkie.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Slaai
• 250 ml (1 k) gaar jasmynrys
• 15 ml (1 e) ryswynasyn
• 2,5 ml (½ t) sout • 1 komkommer, dun gesny
• 1 avokado, geskil en dun gesny
• 100 g liggies gerookte salm, in repies gesny
• 30 ml (2 e) swart sesamsaad
• 2 velletjies nori, geskeur
• 100 g slaaiblare, soos waterkruid en babaspinasieblare

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

1 Skep 1 e van die slaaisous in elke bottel.
2 Meng die rys, ryswynasyn en sout in ’n mengbak.
3 Stapel elke bottel met rys, komkommer, avokado, salm, sesamsaad, nori en slaaiblare.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }

Pizzaslaai vir kinders

Genoeg vir twee 250 ml-bottels

Slaaisous
Meng 5 ml (1 t) heuning, 10 ml (2 t) korrelmosterd, 45 ml (3 e) balsemiek-asyn, 60 ml (¼ k) olyfolie en geur met sout en swartpeper.

Croutons
Smeer 2 deurgesnyde volgraanpitabroodjies met 30 ml gesmelte botter. Sprinkel 2 fyn gekapte knoffel-huisies bo-oor. Verhit die oond tot 200 °C. Sit die pitabroodjies op ’n bakplaat en bak vir 15-20 min. of tot goudkleurig. Haal uit en breek in stukkies.

Slaai
• 125 ml klaarbereide tamatiepastasous
• hand vol basiliekruid
• 100 g salami in stukkies gesny
• 100 g pynappel, in blokkies gesny
• 100 g mozzarella, dun gesny

1 Skep 60 ml van die tamatiesous in elke bottel.
2 Vul elke bottel met ’n lagie basiliekruid, pynappel, ham, mozzarella en pita-croutons.
3 Sit met die slaaisous voor.

Deel
Gepubliseer deur
Michelle Nortje

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

2 days Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

3 days Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

3 days Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

3 days Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

3 days Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

3 days Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.