Genoeg vir twee 250 ml-bottels
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Slaaisous
• Meng 90 ml (6 e) sojasous, 30 ml (2 e) sriracha-sous, 6 cm gemmer, geskil en fyn gekap en 30 ml (2 e) suurlemoen- of lemmetjiesap in ’n bakkie.
Slaai
• 250 ml (1 k) gaar jasmynrys
• 15 ml (1 e) ryswynasyn
• 2,5 ml (½ t) sout • 1 komkommer, dun gesny
• 1 avokado, geskil en dun gesny
• 100 g liggies gerookte salm, in repies gesny
• 30 ml (2 e) swart sesamsaad
• 2 velletjies nori, geskeur
• 100 g slaaiblare, soos waterkruid en babaspinasieblare
1 Skep 1 e van die slaaisous in elke bottel.
2 Meng die rys, ryswynasyn en sout in ’n mengbak.
3 Stapel elke bottel met rys, komkommer, avokado, salm, sesamsaad, nori en slaaiblare.
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
Genoeg vir twee 250 ml-bottels
Slaaisous
Meng 5 ml (1 t) heuning, 10 ml (2 t) korrelmosterd, 45 ml (3 e) balsemiek-asyn, 60 ml (¼ k) olyfolie en geur met sout en swartpeper.
Croutons
Smeer 2 deurgesnyde volgraanpitabroodjies met 30 ml gesmelte botter. Sprinkel 2 fyn gekapte knoffel-huisies bo-oor. Verhit die oond tot 200 °C. Sit die pitabroodjies op ’n bakplaat en bak vir 15-20 min. of tot goudkleurig. Haal uit en breek in stukkies.
Slaai
• 125 ml klaarbereide tamatiepastasous
• hand vol basiliekruid
• 100 g salami in stukkies gesny
• 100 g pynappel, in blokkies gesny
• 100 g mozzarella, dun gesny
1 Skep 60 ml van die tamatiesous in elke bottel.
2 Vul elke bottel met ’n lagie basiliekruid, pynappel, ham, mozzarella en pita-croutons.
3 Sit met die slaaisous voor.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.