Genoeg vir 6
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }Bokmelkkaasrolletjies
• 15 ml (1 e) olyfolie
• 5 ml (1 t) heuning
• 30 ml (2 e) pistasieneute, gekap
• 30 ml (2 e) sesamsaad
• 30 ml (2 e) sonneblomsaad, gekap
• 30 ml (2 e) hennepsaad
• sout en swartpeper
• 200 g bokmelkkaas
1 Verhit die olyfolie oor matige hitte. Braai die heuning, pistasieneute, sesam-, sonneblom- en hennepsaad vir 2-5 min. daarin, of tot liggies gerooster.
2 Geur en laat afkoel.
3 Rol die bokmelkkaas in klein balletjies. Sit die saadmengsel in ’n bakkie en rol die balletjies daarin tot hulle heeltemal bedek is.
Mielieslaaisous
• Verhit 15 ml (1 e) olyfolie in ’n pan oor matige hitte. Braai ’n klein gesnyde uitjie daarin tot sag. Voeg die pitte van 1 soetmielie by en braai vir nog 1-2 min. Trek van die hitte af en voeg 80 ml (⅓ k) olyfolie, 30 ml (2 e) witwynasyn, 10 ml (2 t) heuning en 5 ml (1 t) korrelmosterd by. Meng goed en geur met sout.
Slaai
• 1 spanspek, geskil en in agtstes gesny
• 100 g parmahamlappies
• 100 g basiliekruid
• 100 g kruisement
• 100 g slaaiblare
• 250 g frambose
• 250 g swartbessies
1 Draai ’n lappie parmaham om elke spanspekskyf.
2 Meng die basiliekruid, kruisement, slaaiblare, frambose, swartbessies, bokmelkrolletjies en mielieslaaisous saam op ’n mooi opdienbord.
3 Sit die spanspekskywe bo-op en sit voor.
Dit bevat bio-aktiewe rooibos-antioksidante en alles van die jongste wetenskap om jou vel goed te…
Juanita du Plessis, een van Suid-Afrika se mees geliefde sangeresse, is terug met ’n splinternuwe…
Posduif, die gewilde Afrikaanse musiekgroep, het weer ons land se radiogolwe laat vlam vat met…
Aanhouer wen Natasha Joubert is in 2020 as tweede prinses in die Mej Suid-Afrika- …
Die meeste van ons is mal daaroor om ’n splinternuwe paar wit "sneakers" aan te…
Deur Anys Rossouw Mooiweerdae en onweer-dae kom en gaan in elke mens se lewe. Die…
Hierdie webwerf gebruik koekies.