Genoeg vir 4
'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }4 groot lemoene, geskil en in segmente verdeel
400 g fetakaas
’n groot hand vol bronkors (watercress) of ’n hand vol roketblare
Geroosterde heuningamandels
45 ml (3 e) botter
150 g (1½ pakkies) gevlokte amandels
45 ml (3 e) heuning
Basiese slaaisous
Genoeg vir 125 ml (½ k)
80 ml (1/3 k) olyfolie
30 ml (2 e) witwynasyn
1 knoffelhuisie, gekneus en fyn gekap
5 ml (1 t) Dijon-mosterd
’n hand vol gekapte pietersielie, grasuie en tiemie
sout en swartpeper
1 Smeer ’n bakplaat liggies met olie. Smelt die botter vir die amandels in ’n kastrolletjie oor matige hitte. Roer die amandels by en kook vir 1 – 2 min. of tot die amandels verkleur.
2 Roer die heuning en sout by en kook vir nog 2 – 3 min., of tot die amandels goudkleurig is en die heuning gekaramelliseer het.
3 Sit die neute eweredig op die gesmeerde bakplaat. Laat afkoel en breek in kleiner stukkies.
4 Klits die bestanddele vir die basiese slaaisous saam en geur volgens smaak.
5 Sit die lemoensegmente, fetakaas en slaaiblare in ’n mengbak en giet van die slaaisous oor.
6 Verdeel die slaai tussen 4 borde, strooi die amandelstukkies oor en sit dadelik voor.
“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…
Deur Christa Swanepoel “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…
Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…
Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…
Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…
Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…
Hierdie webwerf gebruik koekies.