kategorieë: VegetariesKos

Smullekker halloumi-en-groente-burger

Smullekker halloumi- en-groente-burger deur Vickie de Beer. Foto: Charles Russel

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

#rrWenk: Plantgebaseerde kosse is nou groot nuus. Dis goed vir jou om meer veselryke groente te eet en die vleis soms ’n bietjie weg te laat. Hierdie burger is ook sommer laer in fyn, verwerkte koolhidrate.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 500 ml (2 k) gaar beet, geskil en in blokkies gesny
  • 250 ml (1 k) gaar quinoa
  • 15 ml (1 e) olyfolie
  • 1 eier
  • 1 uitjie, geskil en fyngekap
  • 2 knoffelhuisies, geskil en gekneus
  • 30 ml (2 e) keker-ertjiemeel (chickpea flour), te kry by apteke en gesondheidswinkels
  • 15 ml (1 e) vlassaad (flaxseed)
  • 30 ml (2 e) suurlemoensap
  • 5 ml (1 t) sout

Krakerige koolslaai

  1. Sny ’n halwe klein groen kool en ’n halwe klein pers kool in papierdun repies.
  2. Skil en sny 1 wortel in dun repies en meng al die groente in ’n middelslagbakkie.
  3. Meng ’n handjie vol gekapte koljanderblare en die sap van een lemmetjie deur die koolslaai.
  4. Hou eenkant.

Avokadosous

  1. Meng 1 avokado, 125 ml dubbelroomjogurt, 5 ml gekapte knoffel, 1 gekapte jalapeño-rissie en die gerasperde skil en uitgedrukte sap van 1 lemmetjie in die bak van ’n voedselverwerker.
  2. Verwerk tot glad en geur met ’n knypie sout. Hou eenkant in ’n bakkie.

Opdiening

  • 8 ronde skywe halloumikaas. As jy nie ronde halloumi kan kry nie, kan jy die blokke koop en met ’n ringsnyer sirkels van 9 cm daaruit sny.
  • 45 ml olyfolie

Metode

  1. Verhit die oond tot 180 ˚C.
  2. Meng al die bestanddele vir die groenteburger in ’n voedselverwerker tot dit net begin bymekaarkom. Verdeel dit in 4 hopies en maak met jou hande 4 burgerfrikkadelle (maak jou hande effens nat, dis makliker). Pak die frikkadelle op ’n bakplaat en bak vir 10 min. Draai om en bak vir nog 10 min. Haal uit.
  3. Verhit die olie in ’n riffel- of kleefwerende pan en braai die halloumi aan albei kante tot goudkleurig. Dreineer op kombuispapier.

Bou die burgers

  1. Begin met ’n halloumisirkel onder, gevolg deur die groente-frikkadel, dan die koolslaai en laastens ’n lekker groot skep van die avokadosous.
  2. Eindig met nog ’n halloumisirkel en begin smul!
Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

‘Kokkedoor’-kampioene steek R1 miljoen in die sak!

“Rugby, braaivleis, sonskyn”, soos die immergroen klingel lui, is mos in Suid-Afrikaners se bloed. En…

2 hours Gelede

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

1 day Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

1 day Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

1 day Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

1 day Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

1 day Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.