kategorieë: VegetariesKosSomerkos

Soetpatats in die kole

Soetpatats in die kole deur Vickie de Beer, bygestaan deur Inemarie Rabe. Foto: Lindy Kriek

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-1'); }); document.write(''); }

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-6'); }); document.write(''); }

Genoeg vir 6.

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-2'); }); document.write(''); }

Bestanddele

'); googletag.cmd.push(function() { googletag.display('dfp-300x250-3'); }); document.write(''); }
  • 6 klein patats, skoongeskrop
  • 2 rooi-uie, geskil en in kwarte gesny
  • 400 g-blikkie keker-ertjies, die water afgegooi en met kombuispapier drooggedruk
  • 30 ml (2 e) olyfolie
  • sout
  • 80 ml tahini-pasta (sesamsaadpasta – te kry in die gesondheidsafdeling van supermarkte)
  • 60 ml (¼ k) Bulgaarse jogurt
  • gerasperde skil en sap van 1 suurlemoen
  • ongeveer 125 ml (½ k) water
  • 80 g botter
  • 100 g fetakaas, grof gekrummel
  • 60 ml (¼ k) granaatpitte
  • 60 ml (¼ k) sesamsaad, liggies gerooster
  • ’n hand vol vars kruisementblare

Metode

  1. Draai die patats in foelie toe en druk tussen die warm kole in. Bak vir 30-40 min. of tot sag.
  2. Sit die uie op die rooster direk oor die kole en braai tot sag en gaar. Haal af en hou eenkant.
  3. Braai die keker-ertjies intussen in die olyfolie in ’n pan tot bros en krakerig. Geur met sout en hou eenkant.
  4. Meng die tahini, jogurt, suurlemoensap en -skil in ’n bakkie. Voeg ’n bietjie water by om dit dunner te maak sodat dit oor die patats gegooi kan word. Hou eenkant.
  5. Haal die patats versigtig uit die kole en trek die foelie af. Sny elke patat in die lengte oop maar moenie heeltemal deursny nie. Geur met sout en skep ’n klontjie botter in elkeen.
  6. Strooi die geroosterde uie, bros keker-ertjies en fetakaas oor die patats in die gleufie.
  7. Gooi die tahinisous in ’n dun straaltjie oor al die patats en tooi die patats laastens met die granaatpitte, sesamsaad en kruisementblare.

Deel
Gepubliseer deur
Catherine Schenck

Onlangse plasings

Klein maar kragtig: Jou skildklier kan jou liggaam behoorlik deurmekaarkrap

Deur Christa Swanepoel   “Dit het gevoel of ek per ongeluk my energiekraantjie oop vergeet…

14 hours Gelede

Bou jy of breek jy jou kind se selfbeeld?

Selfs die mooies, slimmes en sterkes onder ons sukkel soms met ’n swak selfbeeld. Gee…

17 hours Gelede

Die beste tamatiesous

Ek gebruik dié basiese tamatiesous altyd as pastasous. Dis min of meer dieselfde vir my…

18 hours Gelede

Twee blitsidees met koejawels

Trope toe met koejawels in die kombuis! rooi rose se kosredakteur, Vickie de Beer, deel…

18 hours Gelede

‘Die Kwiksilwers’ is hier – maak reg vir ’n film-avontuur soos geen ander nie!

Kwiksilwer, die vintage Ford Granada in die speelfilm Die Kwiksilwers, is nie sommer enige kar…

19 hours Gelede

Gure voorspellings vir ‘Suidooster’ – en die Kaapse Dokter speel met niemand nie!

  Soos die Kaapse winter begin toesak op Ruiterbosch lyk dit of dinge wel warm…

20 hours Gelede

Hierdie webwerf gebruik koekies.